کدو حلوایی
کدو حلوایی نماد آشپزی فصل پاییز است که در هر سبزی فروشی می توان انواع آن را پیدا کرد ، پس فصل پاییز شروع خوبی برای آشپزی با کدو حلوایی است.کدو حلوایی ، شیرین ، مقوی و پر از رنگ و دلنشین است.
اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدو حلوایی هم می گویند. قد و قوارهای ندارد ، گرد و قلمبه و بامزه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین می کند.
کدو تنبل در کشور ما دو نوع است: نوع اول کاملاً گرد است و نوع دوم ، سر باریک و انتهای پهنی دارد و شکل آن نامتقارن است.
شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد ، بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.
سالمندانی که میزان بتا کاروتن خون شان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و دیده شده با افزودن این سبزی به برنامه غذایی شان ، احتمال ابتلا به این بیماری در سال های بعدی زندگی به حداقل می رسد.
علاوه بر این ، کدو حلوایی نوع دوم ، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند ، مفید است.
ویتامین C کدو حلوایی نیز در مقایسه با سایر کدوها بیشتر است ، البته با پختن آن در حرارت بالا و حتی سرخ کردن ، دیگر تقریبا اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند ، مگر اینکه آن را در ظرفی در بسته بخارپز کنید که در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد.
این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است ، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد ، زیرا منبع مناسب ویتامین C ، E و بتاکاروتن است که همه آن ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کنند.
مصرف مرتب آن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنویید های فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی می باشد.
مصرف روزانه کدو حلوایی به همه گروه های سنی توصیه می شود.
آشپزی با کدو حلوایی می تواند سلامت شما را تضمین کند.