بررسی رفتارهای تغذیه ای و خوراکی های مضر و خطرناک
در این بخش در باره اقلام غذایی و خوراکی های مضر و خطرناکی که متاسفانه در این عصر به وفور تولید شده و مصرف می شود بحث خواهیم کرد. مواد غذایی مضری که مصرف آنها عواقب بسیار وخیم و غیر قابل جبرانی یرای نسل آینده خواهد داشت
۱- مضرات روغن نباتی :
از مهمترین و قدیمی ترین خوراکی های مضر، روغن های نباتی و هیدروژنه ی جامد میباشند.
- این نوع روغن ها سبب افزایش کلسترول و تری گلیسیرید شده و در عروق بدن و قلب رسوب کرده و پلاک اتروم تشکیل می دهد.
- مواد رنگ بر و نگهدارنده ی افزوده شده به آن ترکیبات بسیار مضر و خطرناکی هستند.
- گزارش های فراوانی (غیر مستند) وجود دارد که از آلودگی مخازن نگهدارنده ی روغن به حیواناتی مثل موش و از طرفی به کارگیری ترکیبات پایه ی نفتی در روغن های نباتی حکایت دارد که در صورت واقعیت داشتن، مایه ی تأسف بسیار است. طبع روغن نباتی بسیار سرد است.
۲- مضرات روغن های مایع :
تفاوت چندانی با روغن نباتی ندارد و خوراکی های مضر میباشد که علیرغم تبلیغات بسیار کارخانه های سازنده ی آن و برخی از پزشکان، در عمل مشاهده شده است که مصرف روغن مایع نیز سبب افزایش کلسترول و تری گلیسیرید می شود.
۳- مضرات کره ی گیاهی و مارگارین :
طبق تحقیقات ده ساله ی آمریکا روی سیزده هزار بیمار ثابت شده است که مارگارین در رسوب کلسترول در عروق و تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری های ایسکمیک قلب نقش قابل توجهی دارد و از عوامل سکته ی قلبی است. چگونه است که در صدا و سیما و جراید. به طور مداوم در مورد فواید کره های گیاهی « دوست قلب شماست» ماده ی مضر را مفید جلوه می دهند!؟
۴- مضرات نوشابه :
انواع نوشابه های مصنوعی و کارخانه ای هم از خوراکی های مضر و خطرناکی است که متاسفانه سالهاست در کشور ما بطور بی رویه ای مصزف می شود و طبق برخی آمارها ایران بیشترین مصرف نوشابه را در منطقه داراست.
- نوشابه حاوی بنزوات سدیم(ماده ی نگهدارنده) است که بسیار سمی و سرطان زاست. طبق برخی تحقیقات غیر رسمی، درصد این مواد نگهدارنده در نوشابه های ایران از حد مجاز استاندارد جهانی آن بالاتر است. بنزوات سدیم به شدت موجب آسیب سلول های کبدی می شود.
- سرانه ی مصرف نوشابه در ایران بسیار بالاست به طوری که از این نظر رتبه ی اول را در جهان داریم!
- کافئین و مواد رنگی نوشابه برای قلب مضر است و سبب بی قراری و نامنظمی ضربان قلب می شود.
- گاز CO2 موجود در نوشابه، سبب پوکی استخوان می شود.
- فسفر و اسید فسفریک نوشابه ها با کلسیم استخوان ها رقابت کرده و مانع نشست کلسیم بر روی سطوح استخوانی می شود و خود جای آن می نشیند. بدین ترتیب از طرفی سبب نرمی و پوکی استخوان می شود و از طرفی رسوبات کلسیم وارد شده در خون، ایجاد سنگ کلیه می کند.
- یک عدد نوشابه به اندازه ی شش بشقاب برنج چاق کننده است. مواد قندی نوشابه برای دندان ها مضر است.
۵- مضرات سس مایونز:
سس مایونز از دیگر خوراکی های مضر میباشد که به علت لذیذ بودن متاسفانه مورد استقبال بسیاری از نوجوانان و میانسالان قرار دارد.
- حاوی مواد نگهدارنده(سربات پتاسیم و بنزوات سدیم) است که سرطان زا هستند.
- به تجربه ثابت شده است که در اقلام غذایی هیچ چیز به اندازه ی سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت و باعث جوش صورت نمی شود.
- از نظر طب سنتی مصرف سرکه و تخم مرغ با هم بسیار مضر است که پایه ی سس مایونز همین دو قلم است!
۶- مضرات گوشت گاو و گوساله :
بوعلی سینا شانزده بیماری مهلک را به مصرف گوشت گاو و گوساله مرتبط می داند که اولین آن سرطان، دوم مالیخولیا(معادل اسکیزوفرنی امروز) و سوم بواسیر(هموروئید) است. گوشت گاو به شدت سودازاست و خون را غلیظ کرده و برای کبد بار سنگین دارد. سبب تیرگی پوست صورت و حالت های عصبی، افسردگی و وسواس می شود. رسول خدا(ص) فرموده اند: «گوشت گاو مرض است و شیر گاو شفاست و روغن گاو (روغن حیوانی) دواست».
۷- مضرات سوسیس و کالباس :
- رنگ قرمز این اقلام از تاج خروس است(بنا به شواهد عینی).
- مواد افزودنی بنزوات سدیم و نیترات به حد وفور به این اقلام افزوده می شود که بسیار مضر هستند.
- ۶۰-۳۰% ترکیبات سوسیس و کالباس متشکل از سیر است که خود سبب آکنه صورت می شود.
- گوشت پایه ی آن(اگر گوشتی در کار باشد!) گوشت گاو است که مضرات آن پیش تر گفته شد. حتی باز بنا به شواهد عینی، از زایدات گوشت و گوشت های غیر قابل استفاده برای ساختن سوسیس و کالباس استفاده می شود.
۸- مضرات پیتزا و همبرگر:
- پنیر پخته در طب سنتی بلغم زا و مضر شناخته شده است.
- روغن های سرخ کردنی در پیتزا مضر است
- سوسیس، کالباس و گوشت گوساله استفاده شده در پیتزا سودازاست.
- خمیر پیتزا برای معده سنگین و مضر است.
- همبرگر نیز از گوشت گاو تشکیل یافته که مضر است و سرخ کردن آن با روغنی که بارها سرخ شده است ضریب سرطان زایی آن را بالا می برد.
۹- مضرات پفک :
از بدترین خوراکی های مضر و خطرناک تنقلاتی به نام پفک است که متاسفانه چندین دهه است که فرزندان عزیز ایران را مورد هدف خود قرار داده است.
- در یک تحقیق علمی در کشور انگلستان مشخص شده است که درصد عقیمی و ناباروری در کودکانی که به وفور پفک مصرف می کنند بالاتر از سایر کودکان است.
- پفک حاوی تارترازین(به عنوان ماده ی قرمز و نارنجی رنگ) است که سبب اختلالات رفتاری، اضطراب، پرخاشگری، تندخویی و حالت های عصبی در اطفال شده و سرطان زا نیز می باشد.
- بنا به نقل شواهد عینی پنیر پفک گاهی پنیر تلخ( پنیر فاسد و گندیده که تاریخ مصرف آن گذشته است) می باشد زیرا ارزانتر از پنیر سالم است.
- پفک باعث چسبندگی شدید به دندان ها می شود، به طوری که در یک مطالعه مشخص شده که با هفت مرتبه مسواک زدن صحیح و اصولی، باز هم ذرات پفک لابه لای دندان ها مشاهده می شود.
- پفک اشتهای طبیعی کودک را از بین می برد. با توجه به آمار بالای مصرف پفک در ایران(روزانه به طور متوسط ۲ عدد) باید برای سلامتی نسل آینده شدیدا” نگران بود. خوراکی های مضر
۱۰- مضرات ماکارونی :
ماکارونی حاوی گلوتن صنعتی از خوراکی های مضر است که در ماکارونی های ایران گلوتن از حد مجاز بین المللی بیشتر گزارش شده است. گلوتن صنعتی سرطان زا شناخته شده است. همچنین،ماکارونی یبوست زاست.
۱۱- مضرات برنج :
برنج سفید که از پر مصرف ترین اقلام سفره ی خانواده های ایرانی شده، بسیار مضر است!
- برنج سودازاست و خون را به شدت غلیظ می کند.
برنج یبوست زاست که گفتیم یبوست مادر همه ی بیماری هاست. - برنج انسداد عروقی ایجاد می کند،
- سنگ صفرا و سنگ کلیه نیز یکی از دلایل مصرف بالای برنج است.
- برنج باید کم مصرف شود و بهتر است با مصلح خود که زیره و زعفران است مصرف شود.
- برنج چلویی (آبکش شده) کم ضررتر از کته بوده و برنج ایرانی هم کم ضررتر از برنج خارجی می باشد.
- ضمنا” خیساندن برنج در آب سبوس گندم یا سبوس برنج(چلتوک) و خوردن آن با شیرینی های طبیعی نظیر هویج پلو، خرما پلو و… توصیه شده است. خوراکی های مضر
۱۲- مضرات چای سیاه :
چای سیاه فوایدی دارد اما کفه ی مضرات آن سنگین تر است.
- چای سیاه سبب آریتمی قلبی، کم خونی، اختلالات گوارشی، چروکیدگی پوست صورت و ریزش مو خواهد شد.
- چای جاذب سموم محیط بوده و حتی در منابع طب سنتی به عنوان پست ترین دم کرده ی گیاهی معرفی شده است.
- چای سودازا و بلغم زاست.
- یک صد نوع دم کرده ی سنتی ایرانی وجود دارد که میتوان بجای چای سیاه مصرف کرد( مشهورترین آن ها را با ذکر دستور تهیه و خواص و منافع هر کدام مختصر خواهیم آورد). خوراکی های مضر
۱۳- مضرات قند و شکر :
برای قند و شکر تصفیه شده عوارض بسیاری ذکر شده و بخاطر همین جزو خوراکی های مضر و خطرناک بخصوص در عصر شیوع بی رویه دیابت دسته بندی شده است.
- شکر سفید برای کبد مضر است
- برای سفید کردن شکری که از نیشکر تهیه می شود و قرمز است از مواد رنگبر استفاده می شود که مضر شناخته شده است.
- قند و شکر تفاله ی باقی مانده از چغندر و نیشکر است که تمام مواد مفید و ارزشمند آن را از آن گرفته اند و به دام ها می دهند و تفاله ی آن را به انسان می دهند!
- شکر سبب به هم خوردن متابولیسم سلول های کبد می شود.
۱۴- مضرات گوشت مرغ :
مرغهای ماشینی هم جزو خوراکی های مضر شمرده میشود که به علت نحوه نگهداری ، استفاده بیش ازحد از هورمونها و مواد شیمیایی برای رشد آنها و طبیعت بیش از حد سرد آنهاست.
- مرغ ها بنا به گزارش های مکرر، با هورمون رشد و دانه های غنی شده، به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و پروسه ی طبیعی رشد خود را طی نمی کنند. بدین ترتیب کیفیت گوشت آنها بسیار کاهش می یابد.
- روش صنعتی ذبح مرغ ها سبب ترشح هورمون استرس در بافتهای آن ها شده که برای مصرف کنندگان گوشت مرغ مضر است(تحقیق در کشور فرانسه).
- مرغ های ماشینی از نور آفتاب محروم هستند که این نیز سبب نزول کیفیت گوشت آن ها می شود.
- گوشت مرغ ماشینی از لحاظ طب سنتی بلغم زاست و جایگاه چندانی در تغذیه ی طب سنتی ایرانیان ندارد.
- به مرغ ها آنتی بیوتیک های متنوع و فراوانی خورانده می شود که سبب ایجاد مقاومت میکروبی مصرف کننده ی گوشت مرغ خواهد شد و بدین ترتیب در صد بروز و شیوع عفونت های میکروبی در بدن فرد بالا رفته و میکروب های خطر ناک و مقاوم به آنتی بیوتیک در بدن انسان لانه گزینی خواهد کرد.
- مرغ طبیعی و خانگی مفید است و به ویژه جوجه ای که هنوز تخم نکرده بسیار مفید است.
۱۵- مضرات چیپس :
چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس می باشد که پس از حرارت دیدن مکرر تبدیل به (F.F.A) Free Fatty Acid شده که سرطان زاست. اغلب چیپس هایی که به این شیوه در ایران تولید می شود صددرصد سرطان زاست. زیرا روغن آن به دفعات استفاده می شود و از بدترین خوراکی های مضر میباشد.
۱۶- مضرات موز :
- موز طبیعی مفید است.
- اما موزهای بازار، توسط کاربیت که گاز استیلن دارد و سرطان زاست عمل آوری می شوند.
- موز یبوست زاست.
- مصلح موز نمک، عسل، مربای زنجبیل، شکر و در سردمزاجان سکنجبین است.
- در گرم مزاجان ناشتا خوردن موز بسیار مضر است.
۱۷ – خوراکی های مضر حاوی مواد نگهدارنده :
به طور کلی تن ماهی، کنسروها، سرکه کارخانه ای، آب لیموی کارخانه ای ، آب غوره ی کارخانه ای، رب کارخانه ای، بستنی، شکلات ها، کاکائوها، بیسکوئیت ها و اکثر اقلام غذایی کارخانه ای و بسته بندی شده به دلیل افزودن مواد نگهدارنده، مواد رنگی و مضر سرطان زا هستند و باید تا حد امکان از مصرف آنها اجتناب شود.
۱۸- مضرات محصولات گلخانه ای :
از نظر طب سنتی مصرف میوه غیر فصل، مضر است. یعنی خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای که در زمستان به عمل می آید مضر هستند. به طور کلی میوه های گلخانه ای به دلیل مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی، مضر هستند.
۱۹- مضرات محصولات مختص مناطق جغرافیایی دیگر :
– از نظر طب سنتی هر محصول غذایی فقط در محیط های جغرافیایی که تولید و عمل آوری می شود. مفید و قابل استفاده است. بطور مثال برنج و ماهی که در شمال بهتر عمل می آید، برای مصرف اهالی مناطق شمالی، مناسب تر و برای سایر مناطق زیاد مناسب نیست. و همین طور خرما برای مردم جنوب و… .
۲۰- مضرات برخی رفتارهای تغذیه ای :
- آشامیدن آب پس از میوه خوردن مضر می باشد.
- آشامیدن آب بلافاصله پس از زناشویی(مقاربت) و ورزش و ناشتا و حمام بسیار مضر است.
- اقلام زیر بهتر است صبح ناشتا خورده شوند و از مصرف آنها بویژه در شب پرهیز کنید: توت، زردآلو، کدو و انار شیرین.
- فرو کردن سر زیر آب دریا سبب بیماریهای مغزی و عصبی می گردد.
- زیاده روی در مصرف میوه های آبدار و آب میوه ها سبب عفونت و غلظت خون می گردد.
- خوردن دوغ با ماهی، خوردن پنیر با میوه های آبدار،خوردن شیر با تمام میوه ها، خوردن فندق با بادام ممنوع است.
-
– زیاد خوردن ترشی ها و چیزهای ترش باعث پیری زودرس می شود.
-
– نان اگر خوب پخته نشود و خوب جویده و هضم نگردد مضراتش از گوشت هضم نشده بیشتر است!
-
– مصرف سیر و پیاز توأم با هم در هر وعده غذایی مضر می باشد.
- خانم ها و دختران جوان در دوره عادت ماهیانه باید از خوردن مواد غذایی که ظبع طرد دارند و حمام رفتن پرهیز کنند و الا دچار کیست تخمدان و بیماری های هورمونی و بالاخره پیری زودرس خواهند شد.