رعایت توصیه های بهداشتی تغذیه ای تاکید شده در طب اسلامی و طب ستنی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها و همچنین تقویت قوای بدن بسیار موثر است. در این بخش به چند مورد از توصیه های بهداشتی تغذیه ای بسیار مهم بصورت خلاصه اشاره خواهیم کرد
توصیه های بهداشتی تغذیه ای :
۱- خوردن غذا را با ذکر بسم ا…الرحمن الرحیم شروع کنید.
۲- پس از غذا شکر خدا را به جا آورید.
۳- به غذا خوب نگاه کنید…
۴- تا گرسنه نشدید غذا نخورید.
۵- قبل از سیر شدن کامل، دست از غذا بکشید،
۶- غذا را به آهستگی و آرام میل کنید.
۷- ظروف آلومینیوم و تفلون سرطان زاست ، سبب کم خونی اختلال حافظه و ضعف اعصاب می شوند و ضررهای دیگری نیز دارند.
۸– در فصل زمستان خیار و گوجه مصرف نکنید. طبیعت سرد و رطوبت خاص خیار و گوجه در فصل سرما و بخصوص در مناطق سردسیری که رطوبت زیاد دارند می تواند سبب مشکلاتی گردد که ممکن است به سادگی رفع نگردد.
۹- ابتدا و انتهای غذا قدری نمک میل کنید.
۱۰- برای مسواک زدن از خمیر دندان کمتری استفاده کنید.به اندازه یک نخود خمیر دندان روی مسواک کافی است.
۱۱- سالم ترین و پرخاصیت ترین نوشابه ی سنتی ایران شربت سکنجبین است.
طرز تهیه سکنجبین :
مواد لازم :
– یک لیوان آب
– چهار لیوان عسل
– یک لیوان سرکه ی طبیعی (خانگی)
– یک لیوان عرق نعنا
هر چهار ماده فوق با هم مخلوط شود و به مدت ۵ دقیقه ملایم بجوشد. پس از خنک شدن قدری از آن را با آب رقیق کرده و شربت کنید. بهتر است صبح ناشتا و شب قبل از خواب میل شود.
۱۲- برای پخت و پز از ظروف مسی استفاده کنید که بهتر است قلع اندود شده باشد.
برخی خواص ظروف مسی:
ضد سرطان، ضد افسردگی، انرژی زا، تقویت کننده سیستم ایمنی و دفاعی بدن، تنظیم کننده ترشح هورمون های بدن، ضد عفونی کننده آب و غذا .
ظروف چینی و پیرکس فایده و ضرر ندارد اما در هر صورت از آلومینیوم و تفلون بهترند.
۱۳- مابین غذا مایعات و آب ننوشید.
۱۴- غذا را کاملا” بجوید،
۱۵- سر پا و ایستاده غذا نخورید،
۱۶- در حین غذا خوردن کفش به پا نداشته باشید.
۱۷- چای سیاه پس از غذا ایجاد کم خونی و بیماری های گوارشی می کند.
۱۸- به جای چای معمولی، می توانید از چای سبز و همچنین یکی از ۲۵ نوع دمکرده اصیل ایرانی را میل کنید.
۱۹- تا حد امکان در ساعات مختلفی از شبانه روز به همراه غذا یا به تنهایی، عسل میل کنید.
۲۰- روغن حیوانی خواص بی شماری برای بدن دارد. اما پس از سن چهل سالگی شب ها کمتر و با احتیاط مصرف شود.
خواص روغن حیوانی :
ضد سم، کاهش دهنده چاقی و چربی و کلسترول خون، مهار پوکی استخوان، تقویت قلب و… جهت هضم بهتر، همراه غذایی که با روغن حیوانی طبخ شده است مقداری سرکه، آب غوره یا آب لیمو میل شود. بهنر است در فصل بهار و تابستان روغن حیوانی کمتر مصرف شود.توصیه های بهداشتی تغذیه ای
۲۱- صبحانه کامل، ناهار سبک و حاضری، شام کامل اما ابتدای شب میل شود.
۲۲- جوشانده برگ یا ریشه ی کاسنی یا عرق کاسنی بهترین دوست کبد می باشد.
۲۳- پس از صبحانه ۷ تا ۱۴ عدد بادام پوست نشده را مغز کنید و میل نمایید(۴۰ روز)
۲۴- به یاد داشته باشید که«پرهیز» سرآمد تمام داروهاست.
۲۵- آب گوشت گوسفندی کامل ترین، سالم ترین و معتدل ترین غذای ایرانی است که ترکیبات آن مولد خون صالح می باشد.توصیه های بهداشتی تغذیه ای
۲۶- حداقل هفته ای دو مرتبه از آش های سنتی مثل: آش جو، آش آلو، آش انار، آش زرشک، آش سماق و… همراه با کمی عسل میل کنید. آش های سنتی پایه سلامتی هستند. هر چه آش کمتر مصرف کنید . رنگ سلامتی را کمتر خواهید دید!
۲۷- یبوست مادر بیماری ها(ام الامراض) است.طبق نظر بوعلی سینا مزاج سالم در روز ۳ تا ۵ مرتبه باید تخلیه شود. در غیر این صورت بیمار هستید و مستعد انواع بیماری های عصبی و جسمی و… خواهید شد.
۲۸- خواب رفتن دست و پا از علایم غلظت خون است و غلظت خون نیز مادر بیماری ها(ام الامراض) است و حجامت بهترین چاره آن است.
۲۹- خوردن ماست با غذای گوشتی مضر و مولد خون فاسد است.
۳۰- پفک از علل عقیمی، ناباروری و نازایی است، بیایید باممنوع کردن آن از عقیمی اطفال خود پیشگیری به عمل آوریم!
۳۱- هر کسی بسته به مزاج و طبیعت بدن خود باید غذا بخورد. کسی که سوداوی یا صفراوی است، باید از خوردن مواد مولد سودا و صفرا پرهیز کند و فرد بلغمی و دموی نیز همین طور. تشخیص مزاج و طبع و نوع غذاهای لازم موافق با طبع خود را از پزشک خود بخواهید.
۳۲- خوابیدن طولانی و بلافاصله پس از غذا مضر است. شب ها دیر خوابیدن بسیار مضر است. صبح ها دیر بیدار شدن از هر دو مضرتر است!توصیه های بهداشتی تغذیه ای