توصیه های قبل حجامت
۱- از مراجعه به غیرپزشکان یا افراد سودجوی نا آشنا و بدون تجربه و بدون اطلاعات که مدعی انجام حجامت بوده و متأسفانه روز به روز در حال افزایش هستند جداً خودداری فرمایید. برای این منطور دانش خود را در زمینه حجامت بالا ببرید تا توانایی تشخیص حجامت خوب و بد و همچنین حجامت گرِ خوب را پیدا کنید.شما میتوانید آدرس و تلفن پزشکان آموزش دیده و مورد اعتماد موسسه تحقیقات حجامت ایران را از دفتر مرکزی مؤسسه بدست آورید .
۲- پزشک شما باید فهرست رژیم های غذایی و گیاهی مناسب را برحسب بیماری و طبع و مزاجتان در اختیار شما قرار دهد و الا حجامت ، فصد و زالو درمانی شما کم اثر یا بی اثر و حتی گاهی خطرناک و مضر خواهد شد و در مجموع بیماری شما سیر بهبودی نخواهد داشت .
۳- به تشخیص پزشک معالج خود در مورد ضرورت یا ممنوعیت احتمالی حجامت احترام بگذارید و آن را قبول کنید.در بسیاری از مواقع، بهترین نوع حجامت برای شروع درمان، حجامت عام است امّا ارائه طرح درمانی از وظایف پزشک شما است و بهتر است به نظر او احترام بگذارید .
۴- تفکر غلط رایج این است که انجام حجامت سبب نوعی عادت و اعتیاد به حجامت می شود که اگر مرتب انجام نشود فرد احساس ناراحتی خواهد نمود ! کاملا اشتباه بوده این گونه نیست و علت احساس نیاز افراد به حجامت به دلیل غلیظ شدن خون و نیاز به دفع خون توسط طبیعت بدن آنان خواهد بود .
۵- از ۲۴ ساعت قبل از حجامت نزدیکی (مقاربت جنسی) ممنوع است .
۶- انجام حجامت در روزهای شنبه و دوشنبه و پنج شنبه مطلوبتر است . انجام حجامت در روزهای سیزدهم الی ۲۷ ماه قمری مطلوبتر است .
۷- بلافاصله بعد از خوردن غذا، حجامت نکنید .
۸- جهت استمداد از پروردگار متعال برای شفا یافتن و گرفتن نتیجه درمانی بهتر با وضو باشید و دعای حجامت (به روایت از حضرت امام رضا علیه السلام) و یا آیه مبارکه آیه الکرسی را پیش از حجامت قرائت کنید و صلوات بفرستید .
۹- حجامت های متوالی (با فواصل کوتاه) غلط است و ترتیب و زمان بندی انجام حجامت برای فرد بسته به طبع و مزاج وی متفاوت است که پزشک حاذق آن را معین و تجویز خواهد کرد .
۱۰- حجامت کردن بانوان، در ایام عادت ماهیانه ممنوع است .
۱۱- حجامت کردن خانم حامله، پس از پایان ماه چهارم مجاز است و اگر شرایظ عمومی حجامت که در این بخش ذکر شده رعایت گردد نتنها مضر نیست بلکه دارای فواید زیادی برای مادر و جنین میباشد.توصیه های قبل حجامت
۱۲- حجامت برای افراد بلغمی مزاج پا به سن گذاشته بدون مصرف دارو ممنوع و مضر است .
۱۳- حجامت در ماه مبارک رمضان (پس از افطار) بلامانع است .
۱۴- قبل از حجامت از مصرف غذاها و ادویه های تند همچون تخم مرغ و فلفل خودداری گردد .
۱۵- از حمام رفتن قبل از انجام حجامت خودداری شود .
۱۶- از استعمال داروهای اسهال آور قبل از انجام حجامت پرهیز شود .
۱۷- قبل از انجام حجامت از عوامل تحریک کننده خون مثل غضب و خنده و ترس اجتناب شود .
۱۸- در صورتی که افراد دارای معده حساس هستند قبل از انجام حجامت یک تکه نان را به شربت میوه های شیرین و رب سیب و امثال این ها آغشته کرده میل نمایند .
۱۹- در صورت داشتن مشکلات معده مثل سردی و یبوست مزاج باید حتما مزاج اصلاح گشته سپس اقدام به انجام حجامت شود که در این مورد قبل از انجام حجامت حتما با پزشک خود مشورت فرمائید .توصیه های قبل حجامت
۲۰- افراد سوداوی و صفراوی مزاج بایستی با احتیاط و طبق نظر طبیب حجامت کنند .
۲۱- حجامت برای نوزادان و اطفال و نوجوانان هیچ ضرری ندارد بلکه موجب افزایش رشد قد و وزن آنها شده و موجب کاهش حالات پرخاشگری و عصبیت اطفال و موجب افزایش اشتها و محکم شدن استخوانها و عضلات آنان می شود .
۲۲- اطفالی که حجامت می شوند کمتر دچار عفونت و سرماخودگی و بیماری می شوند و مقاومت بدن آنان در مقایسه با اطفال و نوجوانان حجامت نشده بسیار بسیار بیشتر است .